כתיבת תוכן לאתרים

ההבדל המשמעותי בין כתיבת תוכן לעיתון או כתיבת חומר שיווקי לא מקוון לבין כתיבת תוכן לאתר אינטרנט הוא שכאשר כותבים תוכן לאתר אינטרנט יש להתחשב בנוסחה (אלגוריתם) של מנועי החיפוש וכיצד הם מנתחים את התוכן באתר.

לכתוב תוכן ענייני, שירותי, שיווקי ומוכר זה לא מספיק ויש לתת את הדעת על המילים בהם אנו משתמשים כאשר אנו כותבים את התוכן, לדאוג שמילות המפתח וביטויי החיפוש עליהם אנו שמים דגש יהיו אחוז מסוים מכלל תוכן הדף ומכלל תוכן האתר כולו.

שירותי תוכן לאתרים, כתיבת תכנים לאתרים, ניהול אתרים                                    צרו קשר


משמעות רבה יש לאופן שבו אנו מפזרים בתוכן חלקים מתוך הביטוי השלם, כיצד אנו משתמשים בביטוי המקודם ומציגים אותו בכותרות הדף וכיצד שמים עליו דגש.

תכני אתרים הם מהמרכיבים המשפיעים ביותר על קידום אתר במנועי החיפוש, ההערכה האישית שלי שבחודשים הקרובים הנוסחה של גוגל תתעדכן ותכני אתרים יקבלו משקל גדול אף יותר באלגוריתם של גוגל ויהווה מרכיב עוד יותר משמעותי ממה שהוא מהווה היום.

צפיפות הביטויים בתוכן

כפי שכבר ציינו במאמרים הקודמים, קידום אתרים מבוסס על מילות מפתח וביטויי חיפוש אותם הלקוחות הפוטנציאלים כותבים במנועי החיפוש כאשר הם תרים אחר שירות או מוצר אותו האתר מציע.

אחד הפרמטרים אותם מודדת הנוסחה (אלגוריתם) של מנועי החיפוש הוא מספר הפעמים שאותו ביטוי מופיע באתר כולו בדפי תוכן ספציפיים בתוך האתר.

על מנת שאתר אינטרנט יהיה רלוונטי מספיק לאותה מילת מפתח יש לדאוג שהיא תכתב בצפיפות מסוימת מכלל התוכן באתר או בדף ספציפי.

צפיפות בדף תוכן

מבלי להיכנס לעובי הקורה,ניתן לומר שאחוז הצפיפות של אותה מילת מפתח צריך להיות בדרך כלל בין 4% ל 8.5% מכלל התוכן הכתוב בדף. הגורמים האחרים המשפיעים על האחוז הרצוי באותו דף הוא מספר המילים בדף, מידת האמינות שגוגל (או מנועי חיפוש אחרים) נותנים לאתר, מספר הדפים באתר וכמות התוכן הרלוונטית בכלל האתר בכלל.

!חשוב לציין כי במידה וצפיפות מילות מפתח נראית מוגזמת בעיניי גוגל, הוא עלול לתת רלוונטיות נמוכה לאתר שכן יזהה את צפיפות המילה כפעולת קידום מכוונת ולעיתים אף להגדיר זאת כBLACK HAT לפסול את האתר כתוצאה מכך.

כדי להמנע ממקרים כאלו יש לדאוג שמספר הפעמים שכתובה מילת המפתח (או ביטוי החיפוש) יעמוד על האחוז הנ"ל ויהיה הגיוני ולא מופרז ייתר על המידה.

שירותי תוכן לאתרים, כתיבת תכנים לאתרים, ניהול אתרים                                    צרו קשר


תוכן אתר- צפיפות כללית

מספר הפעמים שכתובה מילת המפתח באתר כולו נלקחת גם בחשבון כגורם משפיע על קידום האתר בתוצאות החיפוש, הרי לא הגיוני שאתר שלם שידבר על "אופניים" ובו שני דפים שידברו על "קידום אתרים" יקבל רלוונטיות גבוהה ויופיע בעמוד הראשון של בתוצאות החיפוש של "קידום אתרים", כך גם אם באתר יוזכר יותר המונח יועץ קידום אתרים, סבירות גבוהה יותר שהוא יופיע במקומות גבוהים יותר בגוגל במונח החיפוש "יועץ קידום אתרים" ופחות במונח "קידום אתרים".

קראו עוד על מחקר מילות מפתח

ככל שתוכן האתר יהיה רלוונטי יותר לגבי מילות מפתח או ביטויי חיפוש מסוימים כך הוא יופיע בתוצאות חיפוש גבוהות יותר.
כאן המשחק נהיה כבר טיפה יותר מסובך, מכיוון שאם נשים דגש על מילת מפתח מסוימת אנו עלולים לפגוע ברלוונטיות של מילת מפתח אחרת אותה אנו גם מעוניינים לקדם בתוצאות החיפוש.

חלק מעבודת הקידום הוא לדעת לשים את הדגש הרצוי על כל מילת מפתח או ביטוי חיפוש שאנו מעוניינים לקדם מבלי לפגוע בביטויים האחרים. כמובן שישנה הגבלה מסוימת לכל אתר אינטרנט והוא אינו יכול להיות בתוצאה הראשונה של כל ביטויי רלוונטי, אולם אתר עשיר בתוכן שנעשתה בו עבודת קידום טובה יכול להתברג בתוצאות הראשונות של מספר מילות מפתח עיקריות.

תחביר תוכן דף

במסגרת כתיבת תוכן לדף, מלבד הטמעת ביטויי החיפוש הרלוונטיים יש צורך לפזר גם חלק מהמילים המרכיבות את הביטוי עצמו.

גם כאן צריך לשים לב שצפיפות המילים לא תעלה על אחוז מסוים שייראה כבר מוגזם בעיניי מנועי החיפוש ויגרום לפסילת התוכן והדף או האתר כולו.

שימו לב שגם תחביר הדף נכון, אל תנסו לדחוף בכוח את הביטוי אותו רוצים לקדם בכוח, הבוטים אומנם לא יודעים עברית אבל חוקיות הגיונית של תחביר הם כן יודעים וכתיבת תוכן סתמי רק לשם הטמעת מילות המפתח בדף גם עלולה להיקלט כניסיון לקידום הדף בכוח ולגרום לפסילתו.

דוגמא: נניח שאני כותב תוכן לדף בתחום של "טיפולי שיניים", התוכן עצמו יכיל את המילה "טיפולי" ואת המילה "שיניים" באופן נפרד אחד מהשני כך "טיפולים לניקוי והלבנת שיניים מבוצעים לרוב על ידי……"

* במקרה הזה רשמתי "טיפולים" ולא "טיפולי", זאת בגלל שאי יודע שגוגל מזהה את שורש המילה ואת ההקשר שלה, אולם לא תמיד גוגל מזהה את הקשר בין מילים בשפה העברית וצריך לבדוק ולדעת אילו מהם הוא יודע.

חשיבות נוספת ישנה גם לסדר הופעת המילים שכן אם נוציא את המילים מתוך תוכן המשפט הן יהיו באותו סדר של הביטוי אותו אנו מקדמים .

 

שירותי תוכן לאתרים, כתיבת תכנים לאתרים, ניהול אתרים                                    צרו קשר


ביטויי זנב- תוכן משלים לאתר ולדף

ביטויי זנב יכולים להימצא גם בדף תוכן המקדם ביטוי ראשי אחר, וגם בדף תוכן המיועד לקידום ביטוי הזנב עצמו.

במקרים בהם מדובר על דף תוכן המקדם ביטויי אחר יש להיזהר לא להפריז עם מספר הפעמים אותו אנו כותבים את ביטוי הזנב, כדי לא לפגוע ברלוונטיות הביטוי הראשי, במקרים בהם מדובר על דף תוכן שאמור לקדם את ביטוי הזנב, יש לפעול על פי הכללים הרגילים של כתיבת דף תוכן.

ניקח את הדוגמא לעיל המדברת על דף עם תוכן המקדם את הביטוי "טיפולי שיניים", בדף זה נוכל להוסיף את ביטוי הזנב "טיפולי הלבנת שיניים" בצורה כזו שיוסיף נופח לרלוונטיות התוכן לגבי הביטוי הראשי ("טיפולי שיניים"), אולם נמנע מלכתוב אותו ייתר על המידה על מנת שלא יעפיל על הביטוי הראשי.

כותרות דף תוכן וכותרות לאתר

לא מספיק לדאוג שביטויי החיפוש יופיעו בתוכן הדף או האתר, יש לשים עליהם דגש נוסף על ידי הכללתם בכותרות ראשיות, כותרות משנה, בראש רשימה שיוצרים וכדומה. ככל שיהיה יותר דגש על המילים בכותרות הדף כך מנועי החיפוש יבינו את חשיבותם בתוכן. גם כאן יש להמנע מלהגזים ולא ליצור את אותה כותרת פעמיים בדפים שונים או באותו דף תוכן.

אם אין לכם ידע בסיסי בשפות תכנות כגון HTML, סביר להניח שאתם לא מודעים לעניין ההגדרות של כותרות בדף…..

כותרות בתוך תוכן דף הן לא רק מילים גדולות יותר ומודגשות, בשפת התכנות HTML ישנו תג מיוחד בעזרתו ניתן להגדיר באופן פשוט כותרת לדף, התג הוא שילוב של האות "H" וסיפרה לידו, כאשר הספרה 1 מייצגת את הכותרת הגדולה ביותר, הספרה 2 כותרת משנית וכן הלאה. על מנת להשתמש בו ולהגדיר כותרות צריך פשוט להציבו בין תוכן הכותרת בצורה הזו:

(שימו לב שישנו תג שמגדיר היכן מתחילה הכותרת והיכן היא נגמרת)

הרבה פעמים תוכנת ניהול התוכן שלכם תכיל בתוכה כפתור עם האפשרות לבחור כותרת לדף ואז היא תבצע עבורכם את עבודת ההגדרה של הכותרת, במידה ולא ב99% מהפעמים יהיה לכם כפתור מעבר לצפייה במקור הדף שם תוכלו לראות את התוכן כפי שהוא נראה יחד עם שפות התכנות, במצב צפייה כזה תוכלו להוסיף את תג הכותרת, כאשר תחזרו לצפייה רגילה של הדף תיווכחו לראות שהתוכן שתחמתם עם התגים הפך להיות כותרת.

שירותי תוכן לאתרים, כתיבת תכנים לאתרים, ניהול אתרים                                    צרו קשר


 

כיצד תוכן ענייני עוזר לאתר וקידומו

למרות שמנועי החיפוש והבוטים שלהם הם לא בני אדם, חשוב לשים לב שתוכן הדף ענייני ובאמת גורם לגולשים להישאר ולהתעניין בכתוב, זאת מכיוון שגוגל ומנועי החיפוש מודדים לא רק את כמות התוכן וצפיפות הביטוי המקודם, אלא גם את משך הזמן שבו גולשים נשארים בכל דף, כך הם יכולים לאמוד האם תוכן הדף באמת מעניין את הגולשים או לא.

כותרת (Title) ותיאור תוכן הדף.

כפי שכבר ציינו, בוטים של מנועי החיפוש סורקים את הדף, תכנות בHTML מאפשר לנו לתקשר עם בוטים ("עכבישים") אלו ולציין בפניהם מספר גברים בנוגע לדף. כרגע לא נרחיב על כל התגים והאפשרויות הקיימות אולם נציין שניים מהם שחשובים עד מאוד בהקשר של כתיבת תוכן- Title ו- Description ורצוי מאוד שתהיה לכם אפשרות לעדכן אותם על ידי מערכת ניהול האתר, מערכת ללא ניהול של שני אלו לוקה בחסר.

כותרת (Title)

בניגוד לכותרות עליהן הדברתי לעיל (H1..), כותרת זו לא תופיע בתוך תוכן הדף אלא תהיה רשומה במסגרת הכחולה העליונה של הדפדפן אינטרנט שלכם. מנועי החיפוש מציגים בתוצאות החיפוש את הכותרת כקישור לדף.

ביטוי החיפוש המקודם צריך להופיע בתחילת הכותרת ורצוי שייכתב לפחות פעמיים. אין לכתוב יותר מ10-12 מילים בכותרת, מעבר לכך ייראה פסול (לעיתים אפשר לכתוב יותר בכותרת דף הבית של האתר אך צריך לדעת כיצד לעשות זאת)

כותרת כפי שהיא נראית בדפדפן

תיאור תוכן הדף

התיאור לא נצפה כלל על ידי גולשים המבקרים בדף עצמו אולם הוא חשוב מכיוון שהוא מהווה תמצית של תוכן הדף ומנועי חיפוש משתמשים בו לשם מתן תקציר בתוצאות החיפוש מתחת לכותרת, במידה ולא תכתבו תיאור, יילקח חלק מתוכן הדף ויוצג בתוצאות. בתיאור רצוי (לא מחייב) שמילות המפתח יופיעו במשפט הראשון, יש לרשום פעמיים שלוש אם אפשר וניתן לכתוב עד כ30 מילים לערך, אל תעשו אותו קצר מידי ולא ארוך ייתר על המידה.

כותרת הדף ותיאור התוכן כפי שנראים בתוצאות חיפוש בגוגל

לסיכום

שאתם כותבים דף תוכן לאתרכם, שימו לב שהביטוי אותו מקדמים מופיע בכמות מספקת וצפיפותו עומדת באחוזים הרצויים, פזרו והוסיפו את המילים המרכיבות את הביטוי לתוכן, כתבו אותו בכותרות הדף תוכן ותדאגו לקישורים המכילים את הביטוי מדפי תוכן אחרים באתרכם. כל זאת כמובן תוך שמירה על תוכן ענייני שיגרום לגולשים

שירותי תוכן לאתרים, כתיבת תכנים לאתרים, ניהול אתרים                                    צרו קשר


0
  מאמרים נוספים

    הוספת תגובה